Help spread the word / share us on your favorite social media networks

Facebook Twitter StumbleUpon Reddit LinkedIn

Results 1 to 2 of 2

Thread: Trane XB80 seems to work fine except for not blowing warm air

  1. #1

    Default Trane XB80 seems to work fine except for not blowing warm air

    Posted By: cablejohn45


    • There is not air intake problem, air is getting to the blower and burners just fine. Filter is new.
    • Exhaust vent pipe near furnace is very hot.
    • vent off biggest duct blows slightly warm
    • The blower seems to be working properly, it sucks air from the intake side strongly.
    • Burners are running fine
    • Thermostat works, furnace will turn on and off appropriately as I change the temp on it
    • control board flashes normal "call for heat"
    • Air coming out of the vents is not very warm
    • I have turned power on and off

    I copied this from another forum, it matched my problem so perfectly. However that posters furnace "just started working right" and there were no answers to the post except his

  2. #2
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Kent, WA
    Posts
    215

    Default

    How is the air flow coming out of the vents -- about normal, or less than normal? If the fan is sucking the proper amount of air, it has to be going somewhere. If air flow is normal out of the vents, but it just isn't as hot as it should be, then something is most likely obstructing the heat exchanger, or it could be corroded, covered with scale, or some other issue. If air flow is low, see if it works better without the filer (for just a while to test, not permanently), or if the main output vent trunk has somehow detached or gotten blocked.

Similar Threads

  1. Range Surface Element Won't Work - Appliance tip of the week
    By jeff1 in forum Appliance Tip of the Week
    Replies: 0
    Last Post: 11-13-2015, 10:40 PM
  2. Oil blowing out vent on 5 HP Briggs
    By Mike1957 in forum Small Engines
    Replies: 0
    Last Post: 07-02-2015, 05:56 PM
  3. Freezer is Cold But fridge section is Warm...
    By jeff1 in forum Appliance Tip of the Week
    Replies: 0
    Last Post: 03-14-2015, 10:50 PM
  4. Bosch shu33 lights up but doesn't work....
    By JimmyS in forum Appliance Repair
    Replies: 3
    Last Post: 02-25-2015, 09:42 PM
  5. Warm clutch and damp clothes
    By Boman in forum Appliance Repair
    Replies: 5
    Last Post: 10-09-2014, 08:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •